Psychosociale therapie
Bij psychosociale therapie ligt de focus op hoe de mens omgaat met zijn/haar omgeving. De manier hoe je omgaat met je omgeving, is het gevolg van keuzes/patronen vanuit je onderbewustzijn, die al in de vroege kinderjaren zijn ontstaan. Vanuit de therapie is er ondersteuning en begeleiding bij het proces van bewust worden, inzicht verkrijgen, rouwen, mogelijkheden onderzoeken en bekijken of en welke oorzaken vanuit het verleden, problemen geven in het hier en nu. We gaan op reis met als doel psychische moeilijkheden en blokkades te verminderen of op te heffen, zodat het leven meer onder eigen beheer komt.
Het hart
Riekje Boswijk-Hummel schrijft in haar boek Liefde in Wonderland het volgende over therapie: “Het enige wat de therapeut doet is de cliënt naar zijn hart toebrengen. Een therapeutisch groeiproces is een ontwikkeling tot zelfstandigheid. Zelfstandigheid ontstaat als het hart wordt gehoord en erkend.
Als de structuur de impulsen van het hart niet meer tegenhoudt of verdoezelt, maar in de wereld probeert te brengen. Als iemand de volle verantwoordelijkheid voor zijn eigen gedrag durft te nemen en daarvoor niet meer afhankelijk is van het oordeel van anderen.”